tiistai 24. helmikuuta 2015

Viikko laskettuun aikaan

Huomenna. Tasan viikko laskettuun aikaan. Älytöntä. Tänään kävin poikien kanssa uimassa, viime viikolla hiihtämässä, teen asioita lähes kuin ennenkin. Tiistaisin olen käynyt nyt 7 kertaa äitiysjoogassa. Ens kerralla on vika kerta. Päivää ennen laskettua aikaa. Hullua.

Tietenkin menee taas kaksi viikkoa yli lasketun ajan. Siksi voin vieläkin niin hyvin. Voin kävelläkin hyvin, en tosin ihan normaalisti, vaan vaappuen ;)

Lauantaina oli ikimuistoinen ja ihana päivä. Mieheni veljen vaimo oli järkännyt sekä mulle elämäni ensimmäiset että mieheni siskolle (hänellä on laskettu aika pari viikkoa meidän jälkeen) babyshowerit! :) meitä oltiin vedätetty ihan huolella, eikä kumpikaan arvannut mitään. Tupa oli täynnä ystäviämme ja sukulaisia! Me olimme vain lähdössä leffaan, vielä kun voidaan.... Mutta oikeastaan ihan kiva, ettei tarvinnut! Pitkä leffa käy jo rakon päälle! ;)

Juhlissa ystävämme saivat arvailla vauvojen syntymäaikoja, -painoja, -pituuksia, tulevia nimiä ja silmien värejä.... Me saimme puolestamme arvailla ystäviemme lapsuuskuvia, kuka kukin oli. Ja kaiken kukkuraksi porukka oli kerännyt mielettömät lahjapakkaukset tuleville pienokaisille ja tietysti äitiyden perusvälttämättömyyksiä. Tissivoiteista vaippoihin. Lahjakorteista tumppuihin. Aivan ihania! <3

Lauantaina teimme myös tilauksen uudesta autosta. Tila-autosta! Tätä oli pohdittu pitkään. Onko se välttämätön? En tiedä. Esikoisemmehan täytti juuri 6v, ja käyttää vielä turvavyöistuinta, mutta en tiedä kuinka pitkään. Hän on noin 116cm ja lain mukaan saisi kohta matkustaa ilman istuinta. Turvavyönalentimen kanssa saisimme vyön kulkemaan rinnan päällä (ei siis kaulan). Kolme istuinta (2 turvavyöistuinta ja kaukalo) mahtuivat juuri ja juuri vanhaan farkkuautoomme, mutta vöiden kiinnitys oli mahdotonta, aina olisi pitänyt venkslata reunimmaisia istuimia kun laittaa vöitä. Ja lapset olisivat istuneet lähes limittäin.

Tässä sitä nyt ollaan. 7 paikkainen tila-automme saapuu vasta huhtikuussa, näin halusimme. Oletuksena, että vauva syntyy pari viikkoa yli lasketun ajan ja pari ekaa viikkoa olemme kotosalla, ei ainakaan koko 5 henkinen perhe kerralla liikenteessä. Tai ainakaan pitkää matkaa, jolloin voimme vielä ahtautua vanhaan autoon. ;)

Vielä vähän omista oloista. Lantioni tuntuu jo melkoisen löysältä. Kääntyminen sängyssä kyljeltä toiselle on välillä kivuliasta. Liikkeellelähtö makaamisen jälkeen sattuu alaselkään, ehkä oikean puolen SI-niveleen eniten. Muutaman metrin edettyäni kipu helpottaa ja voin liikkua vaikka tunnin tuntematta kipua. Selkä kyllä väsyy vaikka shoppailusta tai siivoamisesta, mutta ei muuten särje. Tunnen myös painetta lantion sisällä, välillä tuikkauksia (hermokipua) välillä tunkemista.

Viime yönä näin unta, että olin posliinivessassa mökillä, jossa oli todella paljon ihmisiä, oli kesä. Yht'äkkiä lapsivedet ryöppysivät wc:n lattialle, ja sitä tuli siis jättisaavillinen... Sitten huomasin että seassa on myös verta ja lopuksi se muuttui vielä vihreäksi. Ihmettelin vain, mitä nyt pitää tehdä. Ja sitten heräsin. Tietysti piti tarkistaa, onko sänky aivan märkä. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti