perjantai 30. tammikuuta 2009

Laskettu aika - mikä se on?

Tässä ihmettelen vain nykylääketiedettä ja toteanpahan vaan, ettei laskettuja aikoja pitäisi olla ollenkaan. 10 päivää mennyt nyt yli - mut on itse käynnistetty sinä päivänä kun olin 10 vrk myöhässä.... "Myöhässä" mistä? Eihän se uusi ihmistaimi tiedä ajanlaskuista tai kalentereista mitään. Sehän tulee kun sille ei enää kohtu riitä ja haluaa tulla katsomaan uutta maailmaa.

Tänään saatiin kuitenkin varattua Kättärille kontrolliaika sunnuntaille 1.2.2009 klo 10.00. Siellä katsotaan onko mitään aiheita käynnistyksille, mikä on kohdunsuun/-kaulan tilanne, vauvan sydänkäyrä jne. Jos ei mitään aihetta ole ja kohdunsuu ei ole yhtään auennut tai pehmennyt, niin meidät passitetaan vielä takaisin kotiin. Jos jokin asia puoltaa käynnistystä heti, niin se tehdään sitten sunnuntaina! Jos ei mitään ole, niin viimeistään käynnistys tehdään rv 42+1, eli keskiviikkona 4.2.2009. Aika jännää, mä olin ihan varma, että meille tulee tammikuussa vauva. No, onhan tässä vielä 1,5 vrk aikaa. ;)

Pari päivää on ollu aika voimakkaat liitoskivut päällä. Eilen ei käyty sen takia kävelyllä, mitä muuten on harrastettu sitten sen viime lääkärikäynnin, joka oli rv 40+1, eli reilu viikko sitten. On se vauveli varmaan tippunut alaspäin kävelyiden vaikutuksesta, mutta ei se juuri supistuksia ole aiheuttanut, mikä taas kypsyttäisi kohdunkaulaa... Happivarastoja on saatu kyllä täytettyä, mikä taas on hyvä ajatellen synnytystä ja sen jälkeisiä päiviä. Jos on kovin kylmät pakkaset, niin ei saa vauvaa viedä ulos pariin viikkoon ja senkin jälkeen ensin vartiks....

Tänään olen huhkinut imurin kanssa... S-S-S.... eikä tunnu auttavan mitään. Sain vaan hillittömän niskakivun kun imuroin sängyn alta ja nojailin toisella kädellä sängylle, niin joku niksahti lapaluun yläpuolella... Ja nyt se tuntuu kun se olis lukossa ja joku iskis puukkoa siihen.... Argh.

Muuten olo on oikein mainio :)

Olen tehnyt tosi hyviä alennusvaatelöytöjä, kun oon kävin vähän lastenvaatekaupoilla, kun on ollu vähän tekemisen puutetta ja shoppailu käy ihan liikunnasta. Löysin mm. koon 20 talvikengät (tietysti GoreTexiä) jotka vaan hyppäs mun syliin. Ne oli niin liikkikset, ettei niitä voinu jättää sinne kauppaan. Oli 75% alessa. Tuumailin, että ensi syksynä ja talvena (n. 1 v.) kengän koko on noin 19-20, niin nehän passaa just. :) Muutenkin ihan liian herkästi tarttuu kaikkia ylisöpöjä vaatekappaleita mukaan, kun käy kaupoissa. Toivottavasti ihan hirveesti ei jäis käyttämättä, kun ne kaikki on niin kivoja... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti