keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Tavistarinoiden tulkki Arttu W

Se meni juuri niinkuin mullakin. Se mökkitie oli mun kesän kohokohta, ja sain isin sylissä ajaa sen viimeisen pätkän, joka ajoi meidän mökin pihaan, sen järven rantaan. Oli mahtavaa, välillä isi ei pitänyt ollenkaan kiinni ratista ja välillä polkaisi vähän lujempaa kaasuakin, silloin suupielet nousivat korviin ja jännittävä kihelmöinti levisi rinnasta ratista kiinnipitäviin käsiin. Ehkä vieressä istuva äiti puristi pelkääjän paikallaan kauhukahvoja....

Mökki on edelleen, isää ei. Muistot elävät silti syvällä. On ihanaa päästä vieläkin sinne mökille, siellä on edelleen se sama leikkimökki, jonka isä rakensi. On kuviakin, kun minä istun katolla ja katson kun isi hakkaa nauloja. Kun kaikki oli vielä hyvin. Tai en minä ainakaan aikuisten ongelmia silloin nähnyt. Kiitos siitä, että minulla kaiken kaikkiaan oli ihan onnellinen lapsuus.

Arttu Wiskarin läpimurtohitti istui ja kolahti minuun pysyvästi. Edelleen kun se pärähtää radiosta, pääsen siihen kesään -86, olin silloin 4v. Suurinpiirtein niiltä ajoilta varhaisimmat muistot minullakin on.

Luin artikkelin Artun uusimmasta hitistä, joka kertoo lapsettomuudesta. Se biisi on kolahtanut minuun myös. Se on niin monen ihmisen, tavallisen ihmisen, koskettava tarina, voimallisilla sanoilla. Tässä jo kymmenen kuukautta sitä viimeistä lasta kovasti toivoneena ja yrittäneenä, yhden keskenmenon kokeneena pystyn samaistumaan noihin tunteisiin, vaikka emme olekaan ikuisesti kahdestaan.

Lue juttu täältä.

2 kommenttia:

  1. Tämä ei liity tähän postaukseesi, mutta tuli mieleen yksi juttu ja oli pakko tulla kirjoittamaan siitä. Minulla lyhyeen luteaalivaiheeseen on selkeästi vaikuttanut parantavasti vehnänalkioöljy, jota otan kapseleina (Vitatabs E 50 mg).

    Minulla oli tosi pitkään ollut lyhyt luteaalivaihe eli ovulaatio myöhään, mutta tilanne muuttui paremmaksi tuon vehnänalkioöljyn myötä. Voisikohan siitä olla apua sinullekin? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä! :) ei kai siitä haittaakaan voi olla. Pitää harkita josko kokeilis jo tässä kierrossa. ;)

    VastaaPoista