torstai 8. marraskuuta 2012

Hajujen sinfoniasta ja nystyräpallosta, rv 8+1

Eilen huomasin kaupassa käydessäni, että nenääni tulvahti oikea hajujen sinfonia. Tai kakofonia. Mikähän olis hajuaistille vastaava termi? Mua ällötti kun joku tuote tuoksui tai haisi. Mm. grillatut kanat palvelutiskillä. Ennen olisin jäänyt ehkä hetkeksi täyttämään päätäni tuoksusta ja kuvittelemaan makua suussani. Nyt pidätin hengitystä kun kävelin ohi.

Tajusin myös, että roskiksemme haisi tavallista pistävämmälle. Äkkiä roskapussin vaihto hengitystä pidättäen ja pussi ulos asti. Ja vieläkin roska-astia jaksoi lemuta. Yyyyh. Ei tehnyt koko iltana mieli syödä mitään ja sitten juuri lasten iltapesujen aikaan alkoi sitten äiti yökkiä kohti pönttöä. Onneks ei tullu mitään. Ja mukillinen mansikkakeittoa väkisin kurkusta alas. Jo helpotti.

Niskajumi ja siitä seuraava päänsärky oli eilen myös aika atmosfäärinen. Siihen olen onneksi oivaltanut omahoidon. Tehokkaankin ja täysin lääkkeettömän. Nimittäin sellainen nystyräpallo. Melko pieni, n. 10 cm halkaisijaltaan. Ei saa painua kasaan, vaan sellaista kovaa muovia.

Nystyräpallo
Tässä uusi paras ystäväni! :)
Pallon kun asettaa tiettyihin kipupisteisiin ja retkottaa selälleen lattialla maaten sen pallon päällä.... Välillä vähän muljauttelee asentoa, nostelee ja pyörittelee käsiä, nostaa käsien avulla päätä (minivatsalihasliike). Pallo myös "sujahtaa" melko näppärästi lapaluun "alle". Ja hieroo ja painaa melko mujuvasti juuri oikeista kohdista. Ah, tehokasta. Tätä juuri ennen nukkumaan menoa n. 10 min niin johan uni tulee ja päänsärky on poissa! :)

Uskomatonta, mutta nyt mennään jo yhdeksännellä viikolla! :)

Selailin vähän netistä kuvia raskauden etenemisestä, sieltä sisältä katsottuna. Ikkunaluukku kohtuun olisi kieltämättä aika kiva. ;) Löysin kuitenkin mahtavaa kuva-animaatioita englanniksi selostettuna. Linkin takana animaatio viikoista 1-9.

Tähän on siis tässä vaiheessa tultu: 

http://www.babycenter.com/2_inside-pregnancy-weeks-1-to-9_10302602.bc

Sivustolla on myös paljon muuta mielenkiintoista, joten taidanpa blokata linkin talteen, niin voin jatkossakin itse palata sinne.

2 kommenttia:

  1. Mistä tollasia palloja saa? Kärsin itekin niskajumi-ongelmista ni kuullosti tosi kätevältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita Googlen hauksi nystyräpallo, niin aika monta nettikauppaa tulee heti. Hinnat pyörii n.10€ tienoilla. Itse ostin joskus muutamia vuosia sitten muistaakseni jostain liikkeestä, en muista mistä, mutta paketissa oli kolme eri kokoa.

      Poista