tiistai 20. marraskuuta 2012

Tähtipölyä

Huoh. Valmiiks jo väsyttää arjen pyörittäminen ja nyt vielä entistäkin enemmän. Mieheni lähti taas työmatkalle ja jäin vähän kuin työmatkaleskeksi kotia hoitamaan. No, tämä menee jo melkein rutiinilla, arkirytmit pitää järjestystä yllä. Eikä tätä taas ole kuin pari yötä. Mutta ens viikolla olis vielä toiset pari yötä... Joten kauppareissut pitää miettii nyt entistäkin paremmin etukäteen.

Kaiken tämän lisäksi tähän samaan syssyyn tuli "ei lopulta niin yllättäen" yksi "pieni" lisätyö tämän oman arjen pyörityksen jatkoksi. Pitäisi ruveta omaishoitajaksi isäni isälle, kun hänen edellisen omaishoitajan oma kunto on romahtanut niin alas. Aikamoinen urakka varmasti tulee olemaan. Nyt jo huolettaa vähän oma jaksamiseni ja hänen pärjäämisensä turvaaminen. Katsotaan nyt mihin tämä johtaa, kuinka paljon lopulta "joudun" häntä auttamaan. Ruuanlaittoa ja siivousta, pyykinpesua ja sen sellaista kodinhoitoa ainakin...

Oma vointi on ollut niin erilainen kuin edellisissä raskauksissa, että välillä sitä epäilee tosissaan koko raskautta. No, menkkoja ei ole näkynyt, joten luotetaan nyt siihen sitten. Vasta viikon päästä nähdään onko kohdussani ketään. Vähäiset oireeni ovat olleet tässä pitkin matkaa ajoittain tuleva etova huono olo, mutta edelleenkään en ole kuin yhden kerran oksentanut. Edelliset menivät niin, että vähintään kerran päivässä laatta lensi, ja usean viikon ajan... Lisäksi tunnistan ajoittain vihlaisuja alavatsalla, semmoisia lyhyitä teräviä pistoksia.

Kuopuksen 2v lastenjuhlat ovat onnistuneesti nyt juhlittu. Perjantaina mennään neuvolaan sitten hänen kanssaan. Nyt huvittaa ajatukset esikoisen ajoilta, kun silloin käytiin aluksi vauvan kanssa kuukauden välein neuvolassa, ja sitten puolivuotiaasta lähtien puolen vuoden välein. Silloin ajattelin, että miten "ne" voi jättää meidät nyt ihan itseksemme puoleksi vuodeksi! Mitenhän me nyt pärjätään?! ;) Nyt huvittaa ajatukset, koska nyt tuntuu, että miksi meidän näin usein tarvitsee nyt punnita ja mitata, kun vasta oltiin 1v ja 1,5v tarkastuksissa. Meidän neuvolassa tai ainakaan tällä
tädillä ei ole ollut tapana mitään sen kummempia testejä lapsilla teettää. Vähän ollaan piirretty ja siinä ohessa vähän kysellyt lapselta värejä (3v) ja haastatellut saksien käyttöä sun muuta. Kuulin juuri nimittäin yhdeltä ystävältä, kuinka hänen 3-vuotiaallaan oli ollut kaikki näkö- ja kuulotestit, motoriikkatestejä, mm. Hyppimistä, yhdellä jalalla seisomista jne.

Olisihan ne ihan kivoja ollut nähdä, miten oma lapsi niistä suoriutuu. Ja sitten toisaalta mietin, että meillä oltaisiin varmaan lyöty liinat kiinni, eikä tehty mitään, jos olis nimenomaan jotakin tehtävää pyydetty. Aikamoista eroja siis neuvolantädeissä ja neuvoloissa...

Harmaaseen syksyyn vähän toivon ja valon pilkahduksia tämän laulun myötä kaikille teille!10 kommenttia:

 1. Heipparallaa! Oon käynyt täällä lukemassa teidän kuulumisia mutta en oo hetkeen kommentoinut :)

  Mulla on tänään kp 25. Oon koko eilisen ja tän päivän jokaisella vessakäynnillä jännittänyt, että onko menkat alkanut. Meillä oli kerhoa tänään ja sinnekin varustauduin siteellä mut ei oo vielä alkanut..No vaikka menkat alkaiskin, niin onpahan edes pikkasen pidempi kierto :)

  Ois muuten kiva nähdä masukuvia, jos uskallat niitä tänne laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa hei! :) ehdinkin jo ihmetellä, että oletko kadonnut kokonaan! Kiva kun jaksat seurailla ja kommentoidakin!

   Hieno juttu, että kierto pitenee (vai normalisoituu), sittenhän mahkut paranee... ;)

   Mun mahasta ei muuten paljon näe mitään "söpöä" pömppöä, sen verran on etureppua muutenkin kertynyt... Joka on varsin ällöttävä ja häpeällinen.... Ehkä sitten voin laittaa, kun selvää muutosta on havaittavissa.... ;D

   Poista
  2. Mä tein tänään testin, haale mutta ihan selkeä plussa!!! Ihan uskomaton fiilis, kädet tärisee vieläkin.

   Poista
  3. Tulikohan mun viesti perille eilen.. no mut tein eilen positiivisen raskaustestin!! :) testaan vielä clearbluella tänään.

   Poista
  4. Voi miten ihanat viestit täällä odottikaan!! :D
   Hienoa, mahtavaa, upeeta, siis niin ihanaa! Supermahtavat onnittelut! Tsemppiä kaikkeen!

   Poista
  5. Kiitos!! Clearblue näytti raskaana 1-2 vko :) Aikamoiset tunteet oon vuorokauden aikana käyny läpi, mm.jo murehtinut arkea kolmen kanssa ja että onko hän tyttö vai poika :D Mutta toivottavasti kaikki menee hyvin :)

   Poista
 2. Hienoa, hienoa! Toivotaan, että kaikki todella menee hyvin! Toivotteko jompaa kumpaa? ;) me kovasti toivotaan tyttöä koko perhe! Pojat varsinkin! Ja serkuksi poikaa... :D

  VastaaPoista
 3. Ei oo sukupuolella väliä :) osaisinkohan hoitaa edes poikaa? ;) mut tuntuis todennäköisemmältä, et tulis poika kun on jo kaksi tyttöä :D me ei varmaan edes kysytä sukupuolta, koska mies ei halua tietää etukäteen. Esikoisesta saatiin epävarma tyttölupaus, toisesta ei kysytty. Olin aika malttamaton ja melkein varasin jo ajan yksityiselle ultraan, mut oli se jännä ja ihana tunne kun sai sukupuolen tietää vasta vauvan synnyttyä. Haluatteko te tietää? Kamalaa kun suunnittelen asioita näin potkälle, oon vasta muutaman päivän ollu raskaana..pelottaakin, et jotain menee vikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ei meilläkään väliä ole, jos tulee poika, niin sitten me saadaan vaan poikia... On sitten hyökkäysketju kasassa. Mutta tyttö olis mukavaa "vaihtelua" ja tulis äidille avuks hoitaa perheen miehiä sitten... ;) ja shoppailu ja muu tyttöjen juttu kaveriks ;) tai sit siitä tulee niin poikatyttö. Eihän näitä kannata miettiä, tulee sitte mitä tulee. Ihanaa kun tulee, kaikki vastaanotetaan suurella rakkaudella. Poikien vaatteita ja leluja olis valmiina, mutta ah, mä oon niin jo hypistelly kaikkia rimpsujuttuja... ;)

   Poista
 4. Ja Ai niin, me ollaan kyllä haluttu tietää sukupuoli etukäteen, ja kyllä nytkin varmaan. Mä jotenkin konkretisoin asiaa sillä päässäni. Kutkuttavaahan olis saada vasta synnytyksessä tietää, mutta en varmaan kestäis sinne asti järjissäni. ;)

  VastaaPoista