sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ovistesteistä ja tunnelmista...


 <B>Ovulaatiotesti 12 kpl </B>(liuska) Tilasin itselleni Mammaksi.fi sivustolta nyt nuo ovulaatiotestit, 12 kpl. Oli joku tarjous, että nyt vain 10€ (ennen13€). Sitten päälle tuli vielä 2€ postimaksut. Eli tuli maksaa euron kappale. Ja kun prismassa pihistelin 9,95€ (10kpl) kanssa! ;)

 

http://www.mammaksi.fi/product_info.php/ovulaatiotestit-liuskat/ovulaatiotesti-12kpl-liuska-p-28?pc=21&sort=3a

Kohta siis testailemaan, viikon päästä pitäisi alkaa hedelmällisyys nousemaan ja sitten vaan ovista bongaamaan! ;) toivottavasti testit saapuvat ajoissa! Muuten mä joudun kuitenkin hakee ne testit sieltä prismasta!! :) no, pitäis keretä, lupasivat 1-4 arkipäivää.

Laskurin mukaan ovulaation testaaminen alkaisi 24.9, joka on kp 17/33.

Saa nähdä miten noiden testien kanssa käy, tulenko hulluksi tai muistanko tehdä, teenkö oikein, stressaanko enemmän kuin normaalisti. Ainakin muistuu testailu taas mieleen. Siitä on tovi kun viimeksi on purkkiin pissinyt. Tarkemmin testejä on tullut tehtyä viimeksi helmikuussa 2010. Sen jälkeen niitä neuvolan näytteitä jonnekin 10/2010 paikkeille. Joten pari vuotta vierähtänyt niistäkin. Tulee jännää! Nyt oikeestaan taas innoissani alan testaamaan! Hui! ;)

Täällä meillä pyörii jokin ärsyttävä syysflunssa. Mulla nyt toista päivää jokin karvamöykkytuntemus kurkussa, nieleminen ei varsinaisesti satu, mutta on äärimmäisen kutittavaa ja ärsyttävää. Miehellä ollut varmaan viikon nuha, kurkku- ja korvakipu! Ja molemmat pojat nuhassa ja satunnaisyskässä.

Onneksi flunssa ehkä helpottaa tuossa oviksen aikoihin, ni ei ole niin kamalan tuskaisaa ja rasittavaa tuo tuleva sänkyurheilu... ;) if you know what I mean..... Pre-Seed siittiöystävällinen liukuvoide "Urheilusta" puheen ollen, pohdin tässä myös tuon siittiöystävällisen liukkarin tilaamista... Mutta en vielä nyt tilannut. Helpottais varmaan vähän urakkaa, ettei aina tartte niin pitkän kaavan mukaan "lämmitellä". Vaikka musta se on vähintään yhtä ihanaa kuin itse asiakin. Mites teillä muilla? Onko pitkätkin lämmittelytuokiot? Itse en ole ns. "helo hetivalmis", vaan suorastaan vaadin jotakin eroottista syttymiseen ja oman liukkauden tuotantoon. Mitä konsteja teillä on käytössä luonnolliseen kostumiseen? ;) 

Tässä vielä itselle muistiksi oviksen testailuun:


 Kierron pituus  Testaamisen aloituspäivä

 28 Päivää      Päivä 12
 29 Päivää      Päivä 13
 30 Päivää      Päivä 14
 31 Päivää      Päivä 15
 32 Päivää      Päivä 16
 33 Päivää      Päivä 17
 34 Päivää      Päivä 18
 35 Päivää      Päivä 19
 36 Päivää      Päivä 20
 37 Päivää      Päivä 21
 38 Päivää      Päivä 22
 39 Päivää      Päivä 23
 40 Päivää      Päivä 24

VIRTSANÄYTTEEN OTTAMINEN

- Älä käytä aamuvirtsaa (ensimmäinen virtsa heräämisen jälkeen) sillä LH on syntetisoitunut elimistössäsi aikaisin aamulla. Se ei näy virtsassasi kuin vasta myöhemmin päivällä.
- Paras aika virtsanäytteen ottamiseen on klo 10-20.
- Ota virtsanäyte joka päivä suunnilleen samoihin aikoihin.
- Vältä juomista kaksi tuntia ennen virtsanäytteen ottamista sillä laimentuneesta virtsanäytteestä tehty testi ei välttämättä havaitse LH-huippua.

MITEN OVULAATIOTESTI TEHDÄÄN?

1. Testausta varten testin täytyy olla huoneenlämpöinen 15-30°C.
2. Avaa ilmatiivis testipaketti.
3. Upota ovulaatiotestiliuska virtsaan MAX-merkkiin saakka niin että nuoli osoittaa virtsaa kohti. Ota ovulaatiotesti pois virtsasta viiden sekunnin päästä ja aseta tasaiselle, puhtaalle, kuivalle ja imukyvyttömälle pinnalle. TÄRKEÄÄ! Älä anna ovulaatiotestin kastua MAX-merkkirajan yli sillä testi ei silloin toimi oikein.
4. Odota kymmenen minuuttia ja lue testitulos. Älä lue testitulosta kun aikaa on kulunut yli 30 minuutia.

MITEN OVULAATIOTESTIN TULOS LUETAAN?

Ei LH:n kohoamista: Vain yksi väriviiva tulee esiin ovulaatiotestin kontrollialueelle tai myös testiviiva tulee esiin mutta se on kontrolliviivaa vaaleampi. Tämä tarkoittaa, että LH ei ole kohonnut.
LH:n kohoaminen: Jos kaksi väriviivaa näkyy mutta testiviiva on samanvahvuinen tai tummempi kuin kontrolliviiva, ovulaatio tapahtuu todennäköisesti 24-48 tunnin kuluessa. Jos yrität tulla raskaaksi, paras aika olla yhdynnässä on 24-48 tunnin sisällä.
Epäonnistunut: Ovulaatiotestissä ei ole viivaa näkyvissä. Toista testaus uudella ovulaatiotestillä.

RAJOITUKSET OVULAATIOTESTIN KÄYTTÖÖN LIITTYEN

1. Ovulaatiotesti toimii vain kun ohjeita noudatetaan täsmällisesti.
2. Testiä ei pidä käyttää syntyvyyden säännöstelyyn.
3. Ota yhteyttä lääkäriisi mikäli kuukautiskiertosi on epäsäännöllinen tai epätavallisen pitkä.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA OVULAATIOTESTIN KÄYTÖSTÄ

1. Kahden eri ovulaatiotestin kontrolliviivoissa on suuri ero. Onko tämä normaalia?
Kyllä. Kontrolliviivan värivaihtelut eivät vaikuta testitulokseen. Merkitystä on ainoastaan sillä, miltä kontrolli- ja testiviiva näyttävät toisiinsa verrattaessa kussakin ovulaatiotestissä.

2. Voiko tuloksen tulkita vielä puolen tunnin jälkeen?
Ei. Tulos täytyy lukea puolen tunnin sisällä. Vaikka positiivisen tuloksen ei pitäisi muuttua useaan päivään, negatiivinen tulos voi muuttua vääräksi positiiviseksi minuuttien päästä testausajan päätyttyä, jonka vuoksi ovulaatiotestiä ei tule lukea enää silloin oikean tuloksen saamiseksi. Ovulaatiotestin tulos on aina parasta lukea puolen tunnin sisällä testaamisesta ja sitten hävittää testi sekaannusten välttämiseksi.

3. Kuinka pitkään testausta tulisi jatkaa?
Vähintään viisi päivää tai kunnes LH-huippu on havaittavissa.

4. Vaaleanpunainen taustaväri ja pystysuuntainen juova ilmestyi testiin testiaikana. Onko tämä normaalia?
Kyllä. Jokaisen virtsanäytteen kemiallinen koostumus vaihtelee, kuten myös testausympäristön kosteus. Tällaiset vaihtelut fyysisissä olosuhteissa voivat aiheuttaa pystysuoran juovan ja / tai vaaleanpunaisen taustan mutta se ei vaikuta testitulokseen. Ovulaatiotesti toimii oikein mikäli kontrolliviiva ilmestyy testiin kymmenen minuutin kuluessa.

5. Vaikuttavatko alkoholi tai yleisesti käytetyt lääkkeet ovulaatiotestin tulokseen?
Ei, mutta sinun tulisi ottaa yhteyttä lääkäriisi, mikäli käytät jotain lääkettä.

6. Kun testiin ilmaantuu positiivinen tulos, milloin on paras aika olla yhdynnässä?
Ovulaatio tapahtuu todennäköisesti 24-48 tunnin kuluessa. Tämä on hedelmällisin aika. On suositeltavaa olla yhdynnässä tämän ajan kuluessa.

7. Olen mitannut aamuruuminlämpöäni (BBT). Voiko ovulaatiotesti korvata BBT:n?
Ruumiinlämmön kohoaminen osoittaa että ovulaatio on jo tapahtunut. Ovulaatiotesti ilmoittaa milloin ovulaatio tulee tapahtumaan.

8. Olen saanut positiivisen tuloksen ja ollut yhdynnässä hedelmällisinä päivinä mutta en ole tullut raskaaksi. Mitä minun pitäisi tehdä?
Moni tekijä voi vaikuttaa mahdollisuuksiin tulla raskaaksi. Ovulaatiotestejä täytyy usein tehdä 3-4 kuukauden aikana löytääkseen ovulaation ajankohdan. Lääkäriin tulisi ottaa yhteyttä, mikäli raskaaksi tuleminen ei onnistu 6-12 kuukaudessa.

9. Vaikuttaako nesteiden nauttiminen testitulokseen?
Suosittelemme että rajoitat nesteiden nauttimista kaksi tuntia ennen testaamista koska runsas nesteiden nauttiminen laimentaa hormonia virtsassasi eikä ovulaatiotestin tulos ole silloin luotettava.

10. Jos teen ovulaatiotestin päivittäin, voiko LH-huippu mennä ohi huomaamattani?
Mikäli olet saanut ensin lähes yhtä vahvan testi- kuin kontrolliviivan ja seuraavana päivänä jo haaleamman testiviivan, LH-huippu on todennäköisesti mennyt jo ohi. Tällaisessa tapauksessa voi olla hyvä tehdä ovulaatiotesti kahdesti päivässä, kun testiviiva on lähes yhtä vahva kuin kontrolliviiva. Voi myös olla mahdollista, että et kastanut jälkimmäistä ovulaatiotestiä tarpeeksi kauaa aikaa virtsanäytteessä jolloin tulos ei ollut luotettava.

lähde: http://www.mammaksi.fi/info_pages.php/ovulaatiotestien-tekeminen-i-15

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti flunssa menee menojaan! :)

  Meillä ollut käytössä tuo pre-seed n.puoli vuotta. Joskus sitä ei tarvitsisi, mutta yleensä kyllä. Vaikka olis mitkä lämmittelyt, jotka sinänsä on kivaa. :)

  Onnea ovulaation bongaukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja kiitos vastauksesta! ;) Meillä on myös noin niinkuin muussa kierron vaiheessa (ja ei-raskautumisyrityksissä) satunnaisesti käytössä Durex Play... ;)

   Poista
 2. Meillä on kans jotain "lapsiystävällistä" liukkaria, välillä tosiaan tarttee vähän lisäluistoa, harva kai sitä yrittämispaineissa hetivalmis on..
  Meillä on myös molempien fiilisten herättelyyn välillä käytössä "elämä lapselle-korsetti.." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) sopivasti pitoa ja sopivasti luistoa! Voitelun a ja o! ;)

   Poista