sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Odottavan aika on pitkä aika

Olen seikkaillut tänään vähän yksityisten lääkäriasemien nettisivuilla, ja selannut mahdollisuuksia ultrakuvaukseen. Jotenkin tässä epätietoisuuden ja odottelun vellovassa usvassa tuntuisi hyvälle nähdä, mitä komentokeskuksessa tällä hetkellä tapahtuu....

Mies kehottaa minua edelleen rauhoittumaan. Että stressaantunut kroppa ei varmasti toimi niin kuin rentoutunut ja "puhdistunut" keho. Että edelleen odotellaan niitä menkkoja.

Tänään en tehnyt testejä. En tiedä pitäisikö tehdä ovis- vai raskaustesti, joten en tee kumpaakaan.

Nyt vaan keskityn rentoutumiseen.... Käytiin poikien kanssa luistelemassa... Eli minä kengillä pidin esikoista pystyssä ja äitini leikki nuoremman kanssa... Itse pääsin hiihtämään kun pojat nukkui päikkäreitä, ah. Siitä mä nautin suuresti, metsässä ladulla on todella rentouttavaa. Hetki pois arjesta, yksin lipua latuja pitkin.... Ei vastuuta, ei huolia. Hetki oman itsen kanssa ihan yksin. Se on todella rentouttavaa.

Kun on liikaa aikaa ajatuksille kotona olessa, niin olen laskenut. Päiviä. JOS olisin ehkä mahdollisesti ovuloinut viimeksi tummimman tekemäni testin jälkeen. Se olisi ollut 4.1, jos 3.1 olisi ollut se tummin viiva... Tokihan lähes varmasti sekään ei ollut ovisplussa, mutta jos... Niin, voisinhan leikkiä ajatuksella, että siitä 14 vrk pitäisi alkaa menkat. Se tarkoittaa 18.1.2013. Eli vasta sitten voisin tehdä raskaustestin.... Tokihan voi kikkailla miten vaan. Ja haamujahan vois tulla vaikka jo 10 päivää oviksesta, eli 14. tai 15.1.

Sitten jos kuunnellaan vain kehoa. Alavatsanipistelyjä ja kourintaa on tässä pitkin viikkoa ollut enenemään päin vaihdellen. Voihan se olla ruoansulatuksen toimintaakin.... Sitä vaan kuuntelee vaaleanpunaisten silmälasien kanssa kehonsa merkkejä, kuin olis jokainen mölväytys merkki jostakin elämäkin suuremmasta.

Limaa tulee vaihdellen enemmän ja vähemmän, silloin tuli kunnon mäjäys, kun olin täysin varma että vuoto alkaa. Nyt sitä tulee satunnaisesti ja kirkasta, kun paperiin pyyhkäisee... Oh, lovely. Voisihan olettaa että nämä olisivat normikierrossa merkkejä ovulaatiosta, mutta testitikkuihin tulee hyvin hyvin hailakat viivaa. Ja olen nyt käytännössä todennut, että hailakat viivat eivät ole merkkejä yhtään mistään, sitä hailakkaa tulee todennäköisesti jokaisena muuna kierron päivänä, paitsi juuri ennen ovulaatiota... Joten jos se testiviiva ei huuda tummuuttaan, niin enempää ei kannata analysoida. Eri juttuhan se on sitten siinä itse raskaustestissä.

Voi elämä. Ei syytä huoleen. Vielä ei ole mennyt kahdeksaa viikkoa keskenmenon ensimmäisestä vuotopäivästä. Luin HUS:in sivuilta lääkärin kirjoittaman vastauksen, koskien kysymystä koska kuukautiset alkavat km jälkeen. 4-8 viikkoa on normaali, jos ei ala, voi soitella ja keskustella lääkärin kanssa, josko tarvitaan jokin lääke laukaisemaan ne ekat kuukautiset.

Ja voihan sitä niitä raskaustestejä toki tehdä jos ei kohta ala vuotamaan....

Nyt siis kp 44 (6 viikkoa km:sta) ja kahdeksan viikkoa täyttyy 26.1.2013..... Voi ristus, että odottavan aika on pitkä aika.... Ingh.

Talletuksia ja raskaustestejä. Niistä on mun seuraavat viikot tehty. Ja odottelusta.... Ja rentoutumisesta.



2 kommenttia: