lauantai 1. joulukuuta 2012

Edistystä ja eritystä

Jotain tapahtuu!

Aamulla odoteltiin n. 3,5h päivystävää lääkäriä, joka vihdoin otti meidät vastaan. Kerroin mikä on tilanne ja sitten ultrattiin. Noin 2x4 cm ruskuaispussi siellä olla möllötti paikallaan, kuin ei pienintäkään aietta olis pois valua.

Sain uudet 4 kpl Cytoteceja, nyt kielen alle (ekat nielin tiistaina, kun varoitettiin että voi tulla oireet liian rajuna, jos antaa imeytyä suoraan veenkiertoon kielen alta...). Ohjeistus jatkoon oli vielä, että jos maanantaihin mennessä ei mitään tapahdu vieläkään, niin otan yhteyttä ja aika kaavintaan varataan samantien Kättärille.

Lähdettiin poikien luokse mummolaan ja viimeiset tabletit ei vielä olleet liuenneet, kun perille päästiin. Ehdin istuskella sohvalla ja hetken riehua poikien kanssa, kun tunsin kuukautiskipujen kaltaista vihlontaa alavatsalla. Sitten kylmäsi. Ihan jäätävä kylmyys iski, horkka joka ei lähtenyt kahdella huovallakaan. Lääkkeiden otosta oli noin tunti. Kivut pahenivat asteittain, pyysin miestä tuomaan särkylääkettä. Kieli tuntui samaan aikaan puutuneelta, kipeältä ja hidasliikkeiseltä. Vesi maistui todella pahalle, suuhun oli jäänyt Cytotecmömmöä. Meinasi tulla oksennus.

Syötiin anopin tekemää pizzaa, jonka aikana kivut yltyivät ja halusin lähteä vain kotiin. Pojat jäi nukkumaan mummolaan ja me suunnistimme kotiin. Asumme alle kilometrin päässä toisistamme.

Pääsimme kotiin ja halusin saman tien vessaan. Sitten se alkoi. Hanat aukesivat. :)

Hyvältä näyttää siinä valossa, ettei ehkä jouduta kaavintaan. Ja jännä juttu oli se, että kun tyhjennys alkoi, kivut lähes lakkasivat.

Nyt tässä vaan taas odotellaan, jatkuuko vuoto, millaisena ja kuinka kauan. Se olis niin voitto, jos se nyt oli tässä, tai vaikka kestäisi 3 viikkoa, kun en haluaisi sinne kaavintaan.

Elämä voittaa, vähitellen.

Hyvä tuuri, että mies ehti kotiin matkaltaan. <38 kommenttia:

 1. Hyvä että alkoi vuoto huh....odotellut täällä sun kuulumisia...

  Paljon haleja täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Täällä kivut tosiaan lakanneet kokonaan, mutta vuoto jatkuu. Nyt normaalia kuukautisvuotoa,sellaista runsasta ekojen päivien tyyppistä. Vessassa käydessä holahtaa hyytymiä

   Poista
 2. Jaksamisia sinulle! Kurjaa, että teille piti käydä näin. :/ Uutta toivoa kohti, vähitellen!

  Halauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tyttöankka!
   Elämä voittaa, vähitellen.... :)

   Poista
 3. Tää tuli jotenkin pienenä shokkina mulle, kun luin projektipäivityksen alla osallistujien kuulumisia. Mulla oli jotenkin varmempi olo sun raskauden suhteen, koska teillä on jo ennestään lapsia. Mutta eihän se tokikaan aina katso sitä. Tosi julmaa. Mutta hienoa, että olosuhteet huomioon ottaen menee muuten ihan ok.
  Rauhallista ja eheyttävää joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi Belly! :)
   Jotenkin aiemmissa raskauksissa en ole edes osannut pelätä tällaista vaihtoehtoa, vaikka lähipiirissäkin keskenmenoja on sattunut. Jotenkin ollut naiivimpi ja "eihän nyt meille voi" jne. En pitänyt varhaisultria mitenkään välttämättöminä, sillä kyllähän nyt jaksaa sinne 12 viikolle asti...
   Tässä raskaudessa, ehkä näiden blogienkin myötä, kasvamisen ja kokemuksien kautta, aloin vähän ajatella mahdollista menetystä, aloin puhua ja kirjoittaakin siihen sävyyn, että "mennään nyt vielä ultraan varmistamaan asia" vaikka halusinkin jo asian paljastaa. Laitoin vielä ultraa edeltävänä päivänä serkulleni viestin, että mennään katsomaan, josko siellä vatsassa olis jotain elämää...
   Ultraa edeltävänä iltana mulle iski paniikki, sanoin miehellenikin, että mks mulla on paniikki, ettei siellä ole mitään. Miks mä en voi pahoin, miks mulla ei ole samoja oireita kuin ennen?
   Ultratuloksen jälkeen miehen ensimmäiset sanat olivat: sun äidinvaistos oli oikeassa.
   Mä olin jo alitajuisesti tiennyt asian, en tietenkään halunnut uskoa sitä, elin toivossa.
   Ultraava kätilökin totesi, että se on jännä, miten moni sanoo aavistaneensa asian laidan. Mäkin ensimmäisenä sille vähän puolihuolimattomasti sanoin ennen ultraa sille kätilöille, että onkohan siellä edes mitään, kun oireita ei ole... Kätilö ilmoitti löydöksestään, että niinkuin olit jo itse aavistellut.... Valitettavasti raskaus on keskeytynyt.
   Tulipas pitkä teksti ja purkaus.

   Poista