sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ensimmäisiä merkkejä raskaudesta!

Kuten on jo aiemmista teksteistä paistanut, ei alkanut raskaus ole mitään ennakoivia merkkejä itsestään antanut. No, ehkä jotain pieniä, mistä en halunnut rakennella turhia toiveita. Lisääntynyt valkovuoto noin viikko ovulaatiosta aina piinapäiville ja edelleen jatkuvana on ollut ehkä selvin kehon muutos. Lisäksi alavatsan tuntemukset, kuplinnat, nippailut yms selvimpinä.

Olotila nyt, viikkoja 4+:

Alavatsa nipistelee, kuplii ja välillä kiristelee. Etenkin kiinnittymisajankohdan tienoilla tuntunut vasemman nivusen kohdalla kiristys tuntuu ajoittain nytkin. Tuntuu myös, että vatsa on sekaisin. Tänään myös tullut löysempää tavaraa ulos.

Uni on hiukan häiriintynyt. Onko stressin oire vai joku hormoneista johtuva. Illalla tuntuu, ettei heti saa unta. Yöllä saatan herätä, enkä saakaan unta. Tunnen olevani väsynyt, mutta en pysty rentoutumaan tarpeeksi, jotta uneen vaipuminen tapahtuisi.

Varsinaista väsymystä, sitä jäätävää sellaista, jota aiemmissa raskauksissa olen tuntenut, ei ole näkynyt vielä. Pahaa, etova oloa ei myöskään ole vielä. Eikä tissitkään arista.

Luottavaisena katson eteenpäin, tulen varmaan soittamaan neuvolaan ensi viikolla ja kertomaan ensimmäiselle ulkopuoliselle ihmiselle positiivisesta raskaustestistä. :)

Katsotaan, mihin laskettuun aikaan hän päätyy. Itse laskureilla tutkailemalla tuleva pikkuinen syntyy kesäkuussa, päivämäärät vaihtelevat eri laskureilla ja laskenko menkoista vai ovispäivästä. Keskimäärin LA näyttäisi olevan 19.6.2013. Eli toive kesävauvasta näyttäis toteutuvan, vielä oikein juhannusvauva! ;)

Kokemuksen perusteella voidaan helpostikin mennä kyllä aina heinäkuun alkuunkin, molemmat pojat siis ovat syntyneet kaksi viikkoa yli lasketun ajan... ;)


2 kommenttia:

  1. Heippa! Täällä yksi blogihiljaisuutta pitänyt, jolta on mennyt ihan ohi tämä mahtava uutinen. Vau! Onnea valtavasti! :)

    VastaaPoista