keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Vähän nipistelee ja vihloo...

Pieniä alavatsanipistelyjä tai pikku viiltelyjä esiintyy aika ajoin oikealla puolella, noin munasarjan kohdalla. En herätä toiveita, ainakaan paljoa... ;) unelmoin, josko olis tärppi käynyt, ja realisoin pian tilanteen. Tämähän on ihan normaalia kehonkieltä, ja kuuluu tähän vaiheeseen kiertoa. Ei voi olla raskausoireita.... tai voi. ;)

Yritän hillitä oirekuvitelmia, jotta sitten ne oikeat tuntuvat erilaisilta ja merkitsevät jotakin. Olen ollut rauhallinen, vaikka piina on kieltämättä osuva termi. Tässä eletään näitä päiviä taas, jolloin valmistautuu vaikka mihin... Pettymään, kauhistumaan, jotain positiivisempaa olotilaa kuvailevampaan tilaan... Tai mihin lie kohtaukseen, kun odotus saa päätöksen. Luonnollisen tai ihmeen.

Ihmettä odotellessa eletään vielä viikon verran. Ja käydään Saksassa.

Yk 4, kp 26/33, dpo 8.


16 kommenttia:

 1. itsellä tuli dpo8 tunne et nyt just alkaa menkat...ihan sairaat menkkakivut alkoi? toki tääki voi olal erilaista toisilla :)

  Jännäilen täällä joko nyt ois käyny tärppi=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nää kyllä vielä mitään sairaita menkkakipuja ole, tosin ei mulla nyt synnytysten jälkeen muutenkaan niin kovat nuo menkkajomotukset ole olleet.... Toivo elää siis! ;)

   Poista
 2. Mua on kans vihlonut ja tänään viluttanut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Mikäs sulla se dpo on ny? Mennäänkö ihan samaa rytmiä? Milloin sulla pitäs menkat alkaa? Mulla muuten enemmän kuuma kuin kylmä. On paksu huppari päällä... ;)

   Poista
  2. ja multa tulee valkovuotakin nyt. Oviksen jälkeen oli ihan kuivakausi. En kyllä tie, et millasta valkovuotoa yleensä sit tulee ennen menkkoja?

   Poista
  3. Mäkään en ihan vuotojen koostumukseen oo kovin perehtynyt, mutta eikös se just kuivan jakson jälkeen taas lisäänny kierron loppua kohden... ;)

   Poista
 3. Dpo 6. Mä en tiedä koska menkkojen pitäis alkaa koska vasta yhdet menkat ollu. Viimeks mulla alko menkat tasan viikon päästä oviksesta. Mut ennen lapsia mulla on ollut säännöllinen kierto 28 pvä. Nyt tässä kierrossa oli ovulaatio kp 14 eli kyllä mä nyt ajattelis, et ens viikolla pitäis alkaa menkat?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla olis siis melko lyhyt se luteaalivaihe. Normaalistihan se on n. 14 vrk. Tosin normaali vaihtelee muistaakseni 10-16 välillä. Tikutitko sä nyt sen oviksen? Mulla on kp 33 10.10. siis ens ke ja ovis oli siis kp 18. Eli laskurin mukaan ens to alkais uus kierto....

   Poista
  2. On mulla ennen lapsia ollut n.14 vrk luteraalivaihe. Se oli nyt ekassa kierrossa tosi lyhyt, mut varmaan johtui siitä kun oli eka kierto synnytyksen jälkeen ja imetän vielä. Mut nyt ei oo vielä menkat alkanu ja "odottelen" niitä ens viikolla ;)

   Poista
  3. No saas nähdä miten käy kun nyt illalla tuli vähän rusehtavaa valkovuotoa paperiin.. viime kierrossa tuli samalla tavalla ja sit seuraavana päivänä alko menkat. Voi höh :( jos ne nyt sit alkaa niin korjaantuukohan toi lyhyt luteraalivaihe ittellään.. :(

   Poista
  4. Varmaan hakee vielä rytmiään, kun imetyskin vielä päällä. Joillakin on käytössä ne lugesteronit apuna pidentämään luteaalivaihetta.

   Nopsalla googletuksella löytyi tämmöinen:

   Jos luteaalivaihe on liian lyhyt eli alle 10 päivää, niin kohdun limakalvo ei ehdi kunnolla paksuuntua ja ikäänkuin "rapistuu" liian aikaisin alkion kiinnittymistä ajatellen. Mutta kohdun limakalvon kasvamisvauhtikin on hyvin yksilöllistä, joten asia ei ole niin yksiselitteinen.

   Poista
  5. Menkat tosiaan alkoi :( kierto oli 24 pvä ja luteaalivaihe 9 pvä. Soittelin jo neuvolaankin, niin sanoi et imetys varmasti vaikuttaa hormoneihin ja että kannattaa ottaa ihan rauhassa kun vasta kaksi kiertoa ollut :) ehdotti myös, et jos varmuudeksi puuhailis vähän ennen ovulaatiota. No täytyy nyt rauhoittua ja ajatella, et kuopus on taas kuukauden vanhempi :D mut kivaa matkaa teille ja tsemppiä ;)

   Poista
  6. No hö. :( ehkä keholla on syynsä, ettei vielä tärppää.... Tarkoitan sitä, että kun vielä imetät... Hän saa vielä olla vauva ja kaiken tarvitsemansa läheisyyden! ;) nautiskelkaa vielä siitä, älkää tosiaan vielä huolestuko...

   Poista
  7. Ja ai niin, kiitti tsempistä! Sitä täällä nyt tarvitaan! Toivottavasti Saksa näyttäytyy meille edukseen! ;) ei ehdi koko ajan miettii alkaako ne menkat....

   Poista
 4. Onpas jännittävää :). Mitäs Saksassa? Hauskaa reissua! :) Tää uusi blogin ulkoasu on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos ja kiva kun uudet värit miellyttää muitakin kuin vain mua! Ja tosiaan... Elämä on näinä päivinä jotenkin jännempää... ;) miehellä on työmatka Saksaan ja me otettiin vähän omaa reissua siihen samaan syssyyn! ;) mä olisin kyllä mieluusti lähtenyt vaikka etelään, mutta sinne ei nyt ollut työmatkoja... ;) ollaan siis 5 päivää reissussa, joista kahtena on miehellä kokoukset, sen aikaa me poikien kanssa ihastellaan paikallisia lapsille tarkoitettuja viihdykkeitä ja nukutaan päikkäreitä... Lisäksi vanhemman pojan kummisetä asuu siellä minne mennään. Se oli myös osasyy, miks lähdetään nyt tälle reissulle mukaan. :)

   Poista