maanantai 8. lokakuuta 2012

Norsua syöttämässä... Kuulumisia Saksasta osa 2.

Ja ihka oikeeta jättikokoista sellaista! ;)

Miten ne olikin niin hienoja, mahtavia, isoja, kilttejä, jänniä ja ihania!? Esikoinenkin sai antaa niille vähän porkkanoita ja omenoita... Ja kyllä niissä riitti ihmettelemistä meillä aikuisillakin.

Olemme tänään siis vierailleet Hampurin eläintarhassa, joka on laadultaan pikkuisen eritasoa kuin vaikka Korkeasaari. Tosin hintakin oli tuplat enemmän. Mutta hieno paikka oli. Kirahveineen, norsuineen, leijonineen ja poniratsastuksineen. Jopa marsuilla oli niin hienosti tehty "kaupunki", joka oli siis iso aidattu nurmialue, johon oli rakennettu taloja ja mm. kirkko, joka oli "yksi marsujen koppi".

Yksi hienoimpia rakennelmia oli "etelänapamaailma". Kävelimme "vuoren" sisään, jossa oli pingviinien valtakunta, rakennettu jäävuoria ja altaita, seinillä kuvia jäävuorista, rakennettu tunneli jäävuoren alle ja siellä näyttely jäävuoren alaisesta eläinkunnasta ja elämästä. Isot ikkunat paljastivat mursujen, jääkarhujen, hylkeiden ja pingviinien vedenalaisen elämän. Rakennetun vuoren ulkopuolelta näki näiden altaiden päälipuolisen elämän.

Toinen hieno yksityiskohta oli keskelle eläintarhaa rakennettu vuori, jonka sisään pääsi kiipeämään ja  matkan varrella ihastelemaan  maisemia ja vesiputouksia. Ylhäältä näki sitten eri puolille eläintarhaa "luolansuista" eli aukoista vuoren sisällä kulkevasta luolasta.

Kaikki eläinaitaukset ja eläimet oli esillä todella hienosti ja "lähellä" verrattuna Korkeasaareen. Välillä oli kuin olisi ollut "metsässä" n. 5m korkeiden ja n. 20m leveiden alppiruusupensaiden keskellä, ja välillä taas kotieläintilalla possuineen, vuohineen, ja kanat ja kukotkin oli vain yhden narun takana isoilla lampi ja nurmialueilla. Eikä missään häkissä. Kävelyteillä ja niitä ympäröivillä viheralueilla kulki myös vapaina "kanin ja possun sekoituksia", mitä lie opossumeja? Ja jotain muitakin eläimiä, mitä en tunnistanut, vähän jonkun peuran ja koiran sekoituksia, hehhe... ;)

Sanomattakin selvää, että se oli kokemisen arvoinen eläinpuisto. Pojat viihtyivät ja sääkin suosi, lämmin ja aurinkoinen syyspäivä kruunasi hienon retken. Huomenna mennään satamaan! Joka on kuulemma must see.

Tänään onkin jo kp 31/33. Turvotusta vatsassa on tosi kovasti, mutta mitään muita oireita ei ole. Saattaahan olla, että ainakin yksi turvottava tekijä (mahdollisten tulevien menkkojen lisäksi) on tämä "kevyt ja vähärasvainen" saksalainen ruokavalio. Oikeesti.

Täällä on ihan järkyttävää tää rasvaisuus. Hotellin aamupalalla ainoa maito on 3,5%. Kaupasta tänään löysin 0,5%, joka varmaan näillä on rasvaton maito, jota jotkut hipit ehkä juo. Joka ikisellä juna- ja metroasemalla on kioski, josta saa 5-10:tä erilaista makkaraa ja ranskalaisia, pizzaa ym. Ja jos menisin tilaamaan salaattia, nauraisivat varmaan ja kysyisivät mitä se on?! ;) tänään opittiin myös, että saksalaisissa poppareissa on suolan sijasta sokeria! Yök. Mutta aivan ihania oli jättiletut eli crepsit, joihin mä tilasin tänään kinder-suklaatäytteen! Nam! :P Ja niitä täytevaihtoehtoja oli noin 20. En oikeen muista mutta, kanelia ja sokeria, eri marmelaadeja ja nutellaa ainakin oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti